Frågor och Svar

Var flyger vi?
Vi vill kunna erbjuda flygningar nära din hemort i Sörmland så du får flyga över en trakt du känner till. Är ni flera så kan vi flyga där ni vill, om ni bokar hela ballongkorgen, dvs 6 platser.

När flyger vi ballong?
Flygningar sker kvällstid då luften är stabilare. Vi flyger från mitten av maj till mitten av september.

Vem kan göra en ballongfärd?
Det kan alla, gammal som ung. Du kan göra en färd tillsammans med familjen, dina vänner, arbetskamrater eller varför inte tillsammans med dina kunder.

Hur går det till? 

Ring i god tid och boka din ballongfärd. Du får information om datum och tidpunkt for den planerade flygningen.Du blir informerad om var och när vi ska samlas samt vart Du ska ringa för att få veta om vädret tillåter flygning den aktuella dagen. 

Var och när startar färden? 
Cirka tre timmar före solnedgången träffas vi på vår avtalade mötesplats. Utifrån det rådande vädret bestämmer vi startplats dit vi beger oss. 

Var landar vi? 

Varje ballongfärd är ett äventyr då färden går dit vindarna. Det är därför svårt att ange en exakt landningsplats. Piloten är dock välinformerad om vind- och väderförhållanden och planerar färden efter detta. 

Hur lång blir färden? 

Tiden vi flyger brukar vara omkring en timme. Startförberedelserna tar en halvtimme och hoppackningen lika lång tid. Vi avsätter en stund för den obligatoriska ceremoni som följer för förstagångspassageraren. Därefter återvänder vi till vår ursprungliga mötesplats. Normalt tar hela evenemanget ca. 3 timmar. 

Hur ska man vara utrustad? 

Oömma lediga fritidskläder, bra skor eller stövlar samt en huvudbonad och handskar. En kikare är ett utmärkt redskap samt en kamera till att föreviga händelsen. 

Vem är pilot? 
I Sörmland flyger Jan Balkedal en av Sveriges mest erfarna ballongpiloter med mer än 2.000 ballongfärder bakom sig. Janne har ägnat sig åt ballongsporten sedan början av 1970-talet och även tävlat internationellt med stor framgång.

Vad kostar en ballongbiljett?
Pris för ballongbiljetter 2019
Enstaka biljett 2 390 kr
2 eller 3 biljetter 2 290 kr/st
4 eller 5 biljetter 2 190 kr/st
6 biljetter (hel korg) 2 150 kr/st

Kan man ge bort en ballongbiljett? 
Ja, det är en utmärkt present och vi sänder gärna en ballongbiljett på posten. När biljetten är betald är Du välkommen att kontakta oss och boka din ballongfärd.