Nyheter‎ > ‎

Rapport från NM/SM

skickad 27 aug. 2010 12:03 av Jan Balkedal
Invigningen av årets ballong-SM blev en överaskning för samtliga deltagare, briefinglokalen visade sig vara Högsäters kyrka. General Briefing inleddes med psalmsång och bön av församlingens kyrkoherde. Därefter fortlöpte briefingarna enligt normal rutin.
Det ostadiga vädret har tyvärr ställt till en del problem för tävlingarna. Av 6 flygtillfällen har vi endast flugit tre gånger mellan regn och rusk. Efter att premiären på onsdagsmorgonen regnat in kom tävlingarna igång på onsdag kväll. Första flygningens tre deltävlingar gick bra för Ballongveteranerna med en framskjuten placering, bl a genom en förstaplats på deltävling två.
 
Torsdagsmorgonens flygning blev mindre lyckosam för Janne. En Hesitation Waltz gjorde skäl för sitt namn och ett mindre välplacerat Fly On-mål gjorde att vi rasade i rusultatlistan. Ett tillfälligt regnväder på torsdagskvällen tvingade tävlingsledningen att hissa svart flagg på startfältet och ställa in flygningen.
 
På fredagsmorgonen hade vädret stabiliserats tillräckligt för att tillåta flygning. Återigen visade Ballongveteranerna gammal god form. En 1000-poängare från ett kast på 68 cm i den inledande Judge Declared Goal följt av 730 poäng på Maximum Distance och 915 poäng på en Fly On lyfte oss till en tredjeplats i SM.
 
Fredagskvällen gav återigen efter några timmars vänta på startfältet en inställd deltävling då ett regnväder drog in över tävlingsområdet. Sista tävlingstillfälle kommer i morgon (lördag) morgon. Vi hoppas att komma upp i luften men tyvärr är vädret fortfarande mycket ostadigt.
Comments