Senaste nytt


Svenska Cupen i Dalsland

skickad 29 apr. 2014 07:45 av Jan Balkedal

Ballongveteranerna tävlar med ballongen från Linköpings Universitet.

Dalslands ballongklubb arrangerar ballongmöte under valbogsmässohelgen med tre deltävlingar i Svenska Cupen 30 april och 1 maj. Åtta ballonger är anmälda och vi ser fram emot spännande tävlingar. 

Hur tävlar man i ballongflygning?
Det gäller 
att flyga så nära förutbestämda mål som möjligt och kasta eller släppa markers. Målen har tävlingsledaren eller den tävlande själv bestämt. Ballonger följer vindriktningen så det gäller att hitta rätt vind... Läs om Svenska cupen och tävlingsmomenten.


Regn på SM i Danmark

skickad 11 aug. 2011 02:17 av Andreas Bergner   [ uppdaterad 11 aug. 2011 02:23 ]

Ballongveteranerna är på plats på SM i Årslev, Danmark. Ingemar Lilja som blev blixtinkallad tävlingsledare har
varit tvungen att ställa in samtliga flygningar hittills, detta på grund av dåliga väderförhållanden. Har det inte varit regn så har det istället varit allt för kraftiga vindar.
Sista ordinarie flygtillfället är på kvällen imorgon fredag och Ballongveteranerna hoppas fortfarande på att det ska kunna gå att genomföra detta mästerskap.

Väderutsikt

Följebil på avvägar?

skickad 6 okt. 2010 04:35 av Jan Balkedal


Så här fin bil har ett finskt lag som följebil! Inte vidare praktiskt på den leriga Ungerska Pustan! Men den finska följebilschuffören sa "vår pilot landar alltid på släpet"...

Regn, regn och åter regn

skickad 5 okt. 2010 07:21 av Artur Zonabend   [ uppdaterad 5 okt. 2010 08:02 ]

Dagens flygningar blev inställda på grund av regn. Detta kommer inte att göra det lättare att ta sig fram på dom redan svårforcerade vägarna. De kommande dagarna lovar dock bättring.
De svenska placeringarna hittills har kanske inte varit dom bästa, men vi brukar ju vara "slow starters". En del ljusglimtar fanns det dock . Se Stockholmsballongen med Janne Balkedal komma inglidande mot ett mål.


Första dagens tävlingsflygningar

skickad 4 okt. 2010 12:09 av Andreas Bergner

Så var det äntligen dags, på måndagsmorgonen samlades alla tävlande lag i briefinglokalen (Mathijsborgen). Morgonflygningen inleddes med en villrådigas vals (HWZ) och följdes utav ringa in en yta (LRN), villrådigas vals (HWZ) och ett domarvalt mål (JDG). Några resultat har ännu inte presenterats på den officiella hemsidan (www.2010worldballoons.com).

Eftermiddagens flygning bestod utav två deltävlingar. Först ett pilotvalt mål (PDG) flöjt utav en 3D shape task (3DT) som visade sig bli mycket intressant.

Det svenska laget jobbar bra tillsammans och hjälps åt både i luften och på marken, stämningen är på topp.

Nu är VM igång

skickad 3 okt. 2010 08:45 av Jan Balkedal

I dag inleddes VM med det initiala informationsmötet (General Briefing). Med rekordstort antal tävlande blev det en utdragen historia. Dessutom var det en hel del förvirring vad gäller informationen från tävlingsledningen. Men till slut var allt avklarat och en sista officiell träningsflygning kunde genomföras. Söndagen kommer avslutas med en Night Glow där ett antal ballonger fylls och lyser upp kvällsmörkret. Sedan kommer allvaret att starta på måndag morgon kl 05.45 med första deltävlingsbreifingen.

Träningen i full gång

skickad 2 okt. 2010 10:39 av Artur Zonabend

Träningen är i full gång inför starten på måndag morgon. Landskapet är platt men vattensjukt. Vissa vägar knappt farbara. Förhoppningsvis hinner det torka upp tills allvaret börjar. 
Alla svenska lagen har nu anlänt och stämningen är på topp.

Förberedelser

skickad 1 okt. 2010 13:51 av Jan Balkedal   [ uppdaterad 1 okt. 2010 14:15 ]

Nu är hela teamet på plats. Vi har i kväll gjort en första kort träningsflygning. I morgon är det invigning av det 19:onde VM. Därefter officiella träningsflygningar i helgen innan tävlingarna drar igång på måndag morgon.Vi bor i en ombyggd gammal "grosshandlarvilla" som kanske såg ut som grannvillan på bilden, innan den byggdes om!!

På plats i Ungern

skickad 29 sep. 2010 11:11 av Artur Zonabend

Efter en okomplicerad resa - bortsett från en däcksexplosion på släpet - är nu drygt halva laget nu på plats i Debrecen, Ungern. Installationen och förberedelserna startade genast på det fyrstjärniga Villa Hotel. Stämningen och humöret är på topp!

SM-silver!

skickad 28 aug. 2010 07:30 av Jan Balkedal

Vädret blev tillfälligt bättre under lördagsmorgonen så att en avslutande flygning kunde genomföras. Men bara några timmar senare var åskan och regnet tillbaka... Vindarna var svårbedömda och det vänsterdrag utmed marken som fanns vid starten försvann halvvägs genom flygningen, vilket ställde till problem för den inledande deltävlingen, ett pilotvalt mål. Janne valde att ta ett dåligt resultat på denna del för att istället fokusera på den avslutande Hesitation Waltz. Ett kast från hög höjd på det sista målet gav ett resultat på endast 2.4 meter gav 1.000 poäng, deltävlingsvinst och ett SM-silver!

1-10 of 23